Är det någon som vet vad det är för väder?

Det slår aldrig fel. Så fort värdet avviker från det normala (grådassigt, fuktigt och 14 grader, året om!) så bombarderas flödet på samtliga sociala medier med temperaturer och bilder på åskmoln, omkullblåsta krukor eller bara ben. Varje gång känner jag liksom "Va? Wow! Vilken TUR att även du skrev om detta, jag har varken fönster, termometer eller tillgång till väderprognoser!". Så stort är inte det här landet ;-)
Det är förresten samma kategori människor som lägger upp sin frukost varje dag eller deklarerar att de promenerat fantastiska 3 km med Runkeeper på lunchen. Gäsp. Ingen bryr sig, faktiskt. Jag älskar funktionen på Facebook att man slippa se folk inlägg men ändå vara vänner, men jag önskar att det fanns ett filter som bara släppte igenom fyndiga memes och bilder på djur, främst katter och hästar. Och absolut inga kladdiga barn! Det finns någon föreställning om att bara för att man har barn själv så äääälskar man alla barn. Det är inte sant. Jag tycker lika lite om de flesta andra barn som jag tycker om de flesta andra vuxna. Jämnlikhet.
 
Igår kom Corle in och skakade så att han knappt kunde stå stilla. Lille vän ♥ Detta trots tillgång till mat och vindstilla. Men det är kallt ute, för er som inte har känsel, termometer, eller Facebook. Corv gillar inte kallt. Idag har Corv två täcken på sig och ska få komma in tidigare (i min värld betyder tidigare kring 18-19). Kotten skakade lite mer "normalt" men även han fick dubbla täcken idag. De är inte extremtäckade i mitt tycke, idag har de 600g vardera. Tur att vi inte har såhär kallt speciellt ofta i den här landsänden, det ska vända redan i helgen. Jag skänker en värmande tanke till alla inblandade två. och fyrbeningar i Helsingborgs tävlingar denna helgen, det kan fasen inte vara roligt att varken stå på banan eller väntandes i släpet. Tävlingsfunktionärer över lag borde ju få tapperhetsmedaljer!
 
Några vinterbilder från 2010.