Tävlingsdebut för Il Kotteloni

Jag tänker inte låtsas om att det är 100 år sedan jag skrev sist. För er som inte följer mig på andra håll bröt jag handleden i maj och den är fortfarande ganska kass, därför har det stått stilla ett tag men nu är vi på g igen!
Dagen jag väntat på i 5 år: Kottens tävlingsdebut! Det gick bra och dåligt, kan man väl säga. Bra för att han hoppade alla hindren och inte hade panik över andra hästar, tält, människor eller annat. Dåligt för att han blev så spänd och introvert, att jag försov mig så att vi inte riktigt hann rida fram så länge som jag ville och för att dragkedjan på min ena stövel gick sönder.
Han har alltid behövt ett par gånger på sig för att slappna av och är lite ängsligt lagd, så jag är inte så brydd över stoppen. Hemma tar han skänkeln alldeles utmärkt bra, men det kommer nog ta ett gäng tävlingar innan det fungerar på tävling också. Och det är över ett år kvar till breeders ;-) Självklart är det alltid roligast med en nolla i resultatlistan, men man kan också göra en dålig 0-felsrunda och en hyffsad 23-felsrunda.
 
Insåg att jag laddat upp fel film, här är inte ettan med. Vi stannade och tittade på den en gång.
 
Jämför med den här filmen från en träning 2 veckor tidigare:
 
Han kommer bli så sjukt ridbar med mer styrka och utbildning, det är en sak som är säker! Han har väldigt lätt för sig och hamnar så naturligt i uppförsbacke och är väldigt uppmärksam på hjälperna. Planen framöver är att fortsätta åka iväg och bortaträna, både tävling och träning. Han fick en veckas vila efter tävlingen och har nyss kommit igång igen. Nästa start blir om 2 veckor :-)