Livspusslet

Måndag och ny vecka. Det är en knapp månad tills att jag börjar jobba igen efter nästan 1,5 år som föräldraledig. Jag både längtar och inte längtar, haha. Jag älskar att gå hemma, samtidigt vill jag ha en "riktig" vardag med schema och struktur. Jag är lite udda på det viset (också).
Något jag tror att alla vi hästmänniskor kan känna igen oss i är frågan Hur hinner du?? som ofta ställs när en berättar om sin fritid och relativt tidskrävande intresse, än mer sedan barnen kom in i bilden. Det verkar vara mer regel än undantag att småbarnsmammor (ja, jag skriver mammor och inte föräldrar, företeelsen verkar tämligen könsbunden) ger upp sina intressen och aktiviteter, gärna med motiveringen att var sak har sin tid. Det är naturligtvis helt okej om man inte känner att det finns tillräckligt med intresse, men jag tror att det egentligen handlar mer om situatiuonen i stort och samhällets förväntningar som skapar en stress kring att göra saker för sig själv. Man ska vara hundra procent för sina barn, diska och städa, stå med middagen på spisen när mannen kommer hem. Urk.
Jag är av inställningen att vill man så går det. Vi har i vår familj också bra förutsättningar för tidsoptimering iom att jag har hästarna hemma och således både kan dela upp stallsysslorna under dagen och inte behöver lägga en timme på att transportera mig fram och tillbaka. Stallet är lättjobbat med nära till allt. Vi har också ett ganska litet hus som inte tar fyra timmar att dammsuga, vi håller ordning och lämnar inte grejer framme i drivor, det gör att veckostädningen går snabbt. Framför allt så hjälps vi åt.
Jag vet inte hur jag hinner, men det gör jag. Ganska lätt. Att hålla både Loppan och Corle i full kondition och samtidigt jobba heltid och ha barn gick alldeles utmärkt. Men så har jag heller inget emot att sitta i sadeln varken kl 7 eller 22. Jag sitter faktiskt hellre i sadeln än i soffan! Visst önskar även jag att dygnet hade 30 timmar, men det går att få ihop det ändå. Få hästar måste gå ett timmeslångt pass 7 dagar i veckan. Packa höpåsar för en vecka i taget så sparar det lite tid under vardagarna. Hitta små saker som tjänar tid, många bäckar små gör en hel flod.