Hata mig gärna

Jag kommer aldrig, aldrig, sluta stå upp för det som är fel. Det har kostat mig, jag blev hatad och utfryst i skolan för att jag var den som vågade säga ifrån när alla andra tittade ner i golvet. Jag har förlorat vänner och jag har blivit förföljd i den digitala världen. Men aldrig att jag kommer sitta tyst och se på!
En anläggning i min närhet har (haft?) kvarka under våren. Det finns mycket att berätta om det men jag kommer bara att beröra den punkt som kan (kunde?) komma att drabba andra. I april noterade jag ihop med några andra insatta att föreningen som huserar på den kontaminerade anläggningen hade flera tävlingar på gång i maj. Alla med lite sans och vett inser väl galenskapen i detta, särskilt som de sjuka isolerats i en hage intill tävlingsbanan. Jag informerade då de i min närhet, precis som jag hade velat att de gjorde för mig om situationen var omvänd, via ett inlägg (15/4) på min Facebook samt i en sluten grupp för tävlingsryttare i Skåne att det fortfarande fanns sjuka hästar på anläggningen (bekräftat av ansvarig veterinär) och att sanering inte skett (vilket jag har pålitlig källa till. Fick höra från ett par håll efter mitt inlägg att det kunde jag minsann inte veta. Nej okej, men någon vecka efter mitt inlägg skriver föreningen själva ett inlägg på sin Facebooksida att de sanerat stallet. Antar att det bara var något de planerat sedan länge till just den dagen eftersom man antydde (OBS, ingen sa att det VAR sanerat till mig, bara att jag inte kunde VETA. Varför?) att det redan skulle vara gjort. Varför skulle man annars göra det två gånger på kort tid? 😏
Alltså herregud vilken häxjakt det blivit efter det. "Någon" från föreningen har ringt och skrivit till flera av de som delat mitt inlägg, hotat, svurit och betett sig. Jag har blivit anklagad för saker jag aldrig sagt eller gjort, "någon" har ringt till ordförande i den föreningen jag är med i och sagt att deras medlemmar sprider rykten (😂). Det som förvånar mig mest är att flera medlemmar ur föreningen som hört av sig till mig har frågat om jag känner mig duktig nu, varför jag skrivit inlägget, vad jag har att vinna på det. Alltså för mig är det så självklart? Har jag med att informera om vad jag visste hindrat ETT stall från att få smittan så är det värt allt.
Ni får gärna hata mig, jag har inget problem med det. Jag antar att jag är lika välkommen på anläggningen som jag är sugen på att någonsin sätta min fot där igen.