LA:1

Här kommer filmen från dressyrtävlingen för två veckor sedan, jag är nöjd måste jag säga. Visst finns det mycket som kan bli bättre men vi är ju inget dressyrekipage :-)
 
En vecka senare

I torsdags packade jag in min lilla häst i åklådan och styrde mot en av mina favoritutetävlingsplatser, Ribbersborg i Malmö. För er som inte känner till staden är Ribbersborg en strandremsa som löper ett par kilometer längs Malmös lite finare områden, bland annat ligger Zlatans (föredetta? Ringer någon klocka om att han sålt det..?) hus precis här. Tävlinsplatsen har alltså havet på ena sidan och staden på andra.
Eftersom de inte arrangerade några passande hoppklasser fick det bli årets första dressyrtävling och jag red LB:1 och LA:1. Förhoppningarna var väl sådär, jag har med hjälp av tränare ändrat en hel del och höjt kraven vilket i sin tur gjort allt lite jobbigare för Corle som då gärna svarar med att bli upprörd och gapa. Vi jobbar med det...
Målet för dagen var över 63% i LB och över 60% i LA vilket vi också nådde upp till och därmed var årets första delmål i LA avklarat. Vi gjorde jämna program utan några större missar men han var genomgående lite spänd och stretig vilket drar ner allting. Hade jag fått till samma ridning i LB som i LA hade vi kommit upp i våra "vanliga" % kring 65-68. 
Det har varit lite stiltje på tävlingsfronten ett tag nu och kommer vara även framöver då vi håller på med en del renovering hemma som måste prioriteras, lite tråkigt tycker jag men det vänder förhoppningsvis snart! Sen är jag också ganska kräsen med vart jag vill åka, tur att jag bor i Skåne så att det ändå finns mycket att välja på! 😊
Pretty little things

 
Samshield

I och med de nya regerna för hjälmar kommer jag sannolikt behöva köpa ny hjälm innan årsskiftet, det börjar ändå bli dags att byta ut de jag har då båda närmar sig 7 år i tjänst. Jag skulle ju dock vilja ha en i varje färg... Hehe.
Det lutar för tillfället mest åt Samshield, för tre år sedan hade jag sagt never men nu har jag vant mig vid anknäbbsskärmen och dessutom passar den mitt huvud perfekt.
Här är ett par varianter som gärna skulle få bo hos mig:
Svart Shadowmatt flower swarovski black chrome
 
Brun Shadowmatt Crystal fabric gold chrome
 
Blå Shadowmatt 255 swarovski silver
 
Här kan man komponera ihop sin hjälm, det är ganska roligt :-)
 
Hata mig gärna

Jag kommer aldrig, aldrig, sluta stå upp för det som är fel. Det har kostat mig, jag blev hatad och utfryst i skolan för att jag var den som vågade säga ifrån när alla andra tittade ner i golvet. Jag har förlorat vänner och jag har blivit förföljd i den digitala världen. Men aldrig att jag kommer sitta tyst och se på!
En anläggning i min närhet har (haft?) kvarka under våren. Det finns mycket att berätta om det men jag kommer bara att beröra den punkt som kan (kunde?) komma att drabba andra. I april noterade jag ihop med några andra insatta att föreningen som huserar på den kontaminerade anläggningen hade flera tävlingar på gång i maj. Alla med lite sans och vett inser väl galenskapen i detta, särskilt som de sjuka isolerats i en hage intill tävlingsbanan. Jag informerade då de i min närhet, precis som jag hade velat att de gjorde för mig om situationen var omvänd, via ett inlägg (15/4) på min Facebook samt i en sluten grupp för tävlingsryttare i Skåne att det fortfarande fanns sjuka hästar på anläggningen (bekräftat av ansvarig veterinär) och att sanering inte skett (vilket jag har pålitlig källa till. Fick höra från ett par håll efter mitt inlägg att det kunde jag minsann inte veta. Nej okej, men någon vecka efter mitt inlägg skriver föreningen själva ett inlägg på sin Facebooksida att de sanerat stallet. Antar att det bara var något de planerat sedan länge till just den dagen eftersom man antydde (OBS, ingen sa att det VAR sanerat till mig, bara att jag inte kunde VETA. Varför?) att det redan skulle vara gjort. Varför skulle man annars göra det två gånger på kort tid? 😏
Alltså herregud vilken häxjakt det blivit efter det. "Någon" från föreningen har ringt och skrivit till flera av de som delat mitt inlägg, hotat, svurit och betett sig. Jag har blivit anklagad för saker jag aldrig sagt eller gjort, "någon" har ringt till ordförande i den föreningen jag är med i och sagt att deras medlemmar sprider rykten (😂). Det som förvånar mig mest är att flera medlemmar ur föreningen som hört av sig till mig har frågat om jag känner mig duktig nu, varför jag skrivit inlägget, vad jag har att vinna på det. Alltså för mig är det så självklart? Har jag med att informera om vad jag visste hindrat ETT stall från att få smittan så är det värt allt.
Ni får gärna hata mig, jag har inget problem med det. Jag antar att jag är lika välkommen på anläggningen som jag är sugen på att någonsin sätta min fot där igen.
Blue

 
Film ridprovet

Film 3-årstest

Vi har ett resultat.

Jag sammanfattar det hela med att jag är besviken. Mest besviken på poängen för HHB och hoppningen. Han fick inte någon riktig chans att visa sig då han inte fick hoppa så många vändor och dessutom inte ens på maxhöjd, han hoppar som många andra bättre när det blir lite högre. En del av kritiken har jag också rätt svårt att både förstå och acceptera, tex rak hals och hög nacke.
Men men, bedömningar är vad de är och det är inget annat för mig att göra än att gilla läget. Eller acceptera i alla fall.
 

Typ 8. Högställd, normalgrov.

Huvud, hals, bål: 7. Ngt rak hals, brant bog, omusklat kors.

Extremiteter: 7. Knätrång, briljarderar, vinklad has.

Skritt: 7. Ren, ganska avspänd, normal steglängd.

Trav: 7. Lätt, ganska energisk, något kort.

Galopp: 7. Energisk, balanserad, något markbunden.

Teknik och förmåga: 7. Ganska god benteknik, svag rygg, hög nacke.

Temperament: 6. Samarbetsvillig, spänd.

Totalt 43p som gångartstalang och 42p som hopptalang.