ATM

Sitter och sörplar i mig cappuccino och tittar på Rolex GP i Aachen från 2015. Finns ingen bättre morgon-tv! Strax dags att gå ut och ta in hästarna igen inför dagens hovslagarbesök, lutar åt att Kotten får bakskor inför visningen.
Vi står inför en del renovering här hemma och i och med det klickar jag mig runt i en massa olika inredningsbutiker och hittar en massa fina grejer med hästtema, tänkte knåpa ihop ett inlägg med lite bilder och länkar till det.
 
 
BronzeLändtäcke från Mias RS, schabrak från Equiline och Mias RS. Kantbandet på Equiline-schabraket glittrar också i brons vilket kanske inte framgår på bilderna.
Ut på tur, aldrig sur

Nu tycker jag att jag har så pass bra styr på Kotten att vi vågar oss ut från inhägnat område, så i söndags tog vi en tur i det fria under eftermiddagssolen. Tyvärr erbjuder närområdet inga roliga ridvägar alls, så vi måste rida på vägen. Därför dammade jag av min nummerlappsväst och skrev ut ett par lappar:
 
Gemene man förstår väl i och för sig inte vad det innebär med unghästar, kanske skulle jag skrivit "rädd häst" istället (även om han inte är det)?
Nåväl, uteritten gick bra. Corle är långt ifrån det ultimata sällskapet för en unghäst men man tager vad man haver. Kotten gick först den mesta av tiden och Corle skötte sig för det mesta, det var bara en gång som han var tvungen att hoppa ut på en upplöjd åker pga en/ett jätteläskig/t okänt föremål. Därför får Corle inte gå längs nysådda åkrar.
 Dagstorps RF 160319

Och nu när jag skrev rubriken så insåg jag att jag glömt skriva om förra tävlingen. Lite snabbt: 110+120, Lund Civila RF, nolla i båda klasserna med superkänsla, red avd B då de lagt 110 A, 110 B, 120 B, 120 A så jag hade fått vänta rätt många timmar om jag ridit avd A.
 
Tredje tävlingen för säsongen i lördags, 110 och 120. I 110 var han spänd och tittig, inte alls framme utan tyckte allt var läskigt. Inte så mycket att göra åt det, han är sådan ibland. Det finns säkert de som hävdar att det är trams och ska tas ur hästen, det tror inte jag utan han är rädd på riktigt och hanteras därefter. 4 fel blev det i protokollet, tittade mer på insläpp/läktare än på ett hinder. Bara att vara mer övertygande i nästa!
Anade lite mer avspänd häst inför 120, men när vi stod vid insläppet blev han rädd för hästen inne på banan, den hoppade mot oss och trots att det var en sarg emellan så for han baklänges. Min lille korkade räddhare ♥ Han var ändå mer fokuserad på att hoppa i denna klassen, bjöd till och med på fel hinder i omhoppningen vilket är ett gott tecken! Fick tyvärr ett litet backläge in i kobinationen och då blev det långt ut. Det var vår första omhoppning i 120 och därför red jag inte fort eller snävt, ändå hade tiden räckt för en framskjuten placering i ett stort startfält. Jag får nog sluta kalla honom för snigel snart!
 
 
Overdose

Jag kan ha gått lite bananas när jag plockade ihop de här grejerna, men brunt, beige och guld är ju bara så rätt.
 
 
- Hoodie, väst, schabrak, ridbyxor, tävlingspiké och jacka från Spooks.
- Lindor, schabrak och ländtäcke från Mias.
- Strykkappor från Event.
- Hjälm från Samshield.
- Stövlar från Ariat och Königs.
- Kavaj från Pikeur.
- Träns från Dyon och Schumacher.
- Pannband från Schumacher.
- Handskar från Roeckl.
 
 
Dimacci hänger på

Roséguld har verkligen exploderat i popularitet, enligt de som vet (HAHA [hashtag]ointresseradavtrender) och nu börjar även ridsporten haka på trenden. Dessa armband från Dimacci ville inte alls göra sig på bild men är i alla fall i en snygg roséaktig ton.


Navy ❤️ RedBlack is the new silver

Om jag hade svarta träns skulle jag absolut välja sådanhär mörka spännen, snyggt och diskret! Tränset på bilden är ett Glen Gordon Ariel.

Jag har en grimma från Eskadron med sådana spännen, like!Stor kille

Kotten har haft en dryg veckas välförtjänt vila, han verkade dock inte tycka att det var så värst nödvändigt och efter ett par dagar var han mer social än vanligt och gick till grinden så fort jag visade mig ute. Ett gott tecken 😊
Nu är vi igång igen och tränar med sikte på treårstest i april, sen får vi se hur det verkligen blir när det närmar sig. Han sköter sig himla bra i alla fall och är riktigt fin i kroppen! Pälsen har börjat släppa och även om han inte är så värst långhårig så hoppas jag att allt är borta till visning.
Just det, när vi löshoppade senast tyckte jag plötsligt att han kändes stor så igår mätte jag honom igen och visst har han växt! Vid senaste mätningen för bara en dryg månad sedan fick jag honom till 164-165 och nu mätte jag honom till 166-167 med samma utrustning och därmed samma felmarginal. Idag för ett år sedan var han 159 cm, mätt med mätsticka. Undrar vad han landar på! Gärna under 170 för min del...


Wanties

Jag kommer skriva lite mer om utrustning framöver, ett stort intresse hos mig! Jag kommer länka till inköpsställen och visa upp bilder från butiker men vill poängtera att inläggen inte är sponsrade.

Här är en bild med wanties som jag plockade ihop på Marietorp Ridsport/Spooks för några veckor sedan, sedan dess har både västen, halsduken och en ny fleece som heter Sporty flyttat hem till mig, oops! 😇

- Spooks Chalet väst navy/blue 1075,-
- Spooks Maya loop navy 399,-
- Ariat Heritage III chocolate 1499,-
- Hubertus Classic bälte brun/mässing 399,-
- Samshield Shadowmatt Flower svart 6200,-
- Spooks Franzi fleece grey 899,-
- Spooks Colored headband rosa 299,-

Västen och Sporty-fleecen

Iform hästfoder by Eskadron

Inviger nya grimmor som vi fått från Iform/Eskadron 🌟 Corle ser till att Kotten stannar i bild... 😁 Efter att jag bytte till Iform har jag inte behövt kämpa med Corles vikt, trots att han inte ens får ett kilo kraftfoder om dagen. Dessutom känns det rätt att köpa svenskproducerat!