Fyra år senare

Jag gillar verkligen Facebooka "minnen-funktion". Det är flera saker som jag helt glömt bort som sedan dykt upp där. Mycket uppskattat.
För ett tag sedan dör det upp ett fem år gammal inlägg om när Corle hade sadel på sig för första gången, lika obrydd som över allt annat som hade med inridningen att göra. Idag dök bilden nedan upp, det är fyra år sedan han hoppade med ryttare för första gången.
Jag minns fortfarande den lite kittlande känslan när jag styrde mot vårt första hinder. Han hade ju löshoppat en del och vi hade klivit över bommar, men det är ändå något särskilt när det blir riktiga hinder.

Tänk ändå att jag tagit den här hästen från noll och inget till Breeders, och att jag nu får göra om samma resa med hans lillebror. Vilken lyx!! Men det är en låååång resa, och inte gratis direkt. Från att välja hingst, åka fram och tillbaka till seminstationen, ultraljuda, se den lilla bönan på skärmen, vänta i 2000 år (TYP). Spänningen när fölningen drar igång. Kommer det gå bra? Vad blir det? Vilken färg? All oro efteråt, Corle skulle ju varken stå eller äta själv och bodde på djursjukhus en dryg vecka där han dessutom slog upp ett ordentligt sår på hasen. Sedan väntar man i 2000 år till innan det äntligen är dags att påbörja inridning och utbildning, förbereder för 3-årstest, väntar lite till och vipps så är man där, står vid insläppet och repeterar banan, går igenom planen. Känslan att stå där, med sitt eget "lilla föl" och få frukten för allt sitt arbete, den är obeskrivlig. Höra sitt namn läsas upp som både ägare och uppfödare. Rida genom starten och känna att det här kan vi. Gå i mål med alla bommar kvar i sina hållare till vännernas jubel. Fantastiskt. Med Corle var det extra kul i och med att vi var klassens första nolla, fick lite extra applåder för det tror jag. Glädje och tacksamhet är två ledord i mitt hästtänk. Jag är så glad och tacksam för vad Corle gör för mig.
2016 blir ett spännande år. Corle ska få visa att han inte nått sin topp ännu, och Kotten ska börja sin resa på allvar.
Bring it on.