En ny idol

Jag har precis plöjt igenom en clinic från 2008 med Carl Hester samt en intervju med honom och Charlotte Dujardin, blev superinspirerad och anmälde mig till två tävlingar, haha.
Clinicen presenterar hans system och visar hästar och elever från lätta klasser tll Grand Prix. Bland annat är en 6-årig Valegro med, fullständigt fantastisk redan då! Intervjun handalde om deras samarbete, hur Charlotte hamnade där, mycket om OS i London och efterdyningarna där samt hur Carl resonerade när citat "löjliga bud" haglade in på den svarta hästen.
 
De bitarna ur systemet som jag lade lite extra på minnet:
- Träna mycket på det som hästen tycker är roligt även om det kanske inte är just det man behöver förbättra allra mest.
- Ha inte för vana att rida med spö utan plocka bara fram det när det behövs som lite hjälp för att komma vidare.
Han förklarade väldigt bra varför han gör som han gör, det tycker jag är jätteintressant. Då kan åtminstone jag applicera det på ett annat sätt, samt naturligtvis utvärdera om det stämmer in i min filosofi. Jag vill alltid veta varför man gör på ett speciellt sätt! Jag snappade också upp en hel del tips om byten, vår stora svårighet.
 
Intervjun var jättetrevlig, de verkar vara mycket sympatiska människor båda två med en sund syn på hästarna och sporten.
 
Både clinicen och intervjun har sänts på Horse1, vet inte om de fortfarande gör det eller om de går att hitta någon annan stans. Clinicen heter (på svenska åtminstone) Carl Hester's Fantastic Elastic och intervjun An evening with Carl and Charlotte.