Klubbmästerskap 2015

Igår gick årets klubbmästerskap av stapeln, jag hade en späckad dag med fyra starter på tre olika hästar plus att Corle gjorde en start med annan ryttare. Jag red både dressyren och hoppningen med Corle, dressyren fungerade så att man red ett program på sin nivå, i mitt fall LB:2, sedan räknades resultatet om med koefficient för ju svårare program man ridit, och hoppningen var en 1,00 bed A1:a. Dessutom red jag hoppklassen med en klubbkompis häst Warre, de gick omkull för två veckor sedan så hon fick en spricka i benet så det handlade dels om att rasta häst, dels om att jag tycker det är så kul att rida :-) Jag provred honom i fredags för att försöka hitta lite knappar och se att han inte blivit rädd efter olyckan, fantastiskt fin häst! 12-åring som än så länge går upp till 110 med sin juniorryttare och tidigare gått 140. Nu svävar jag iväg lite... Förutom dessa starter så red jag också en kombiklass där en hopp- och en dressyrryttare bildade lag och sedan bytte hästar och dicipliner med varandra, mästerskapets mest prestigefulla klass ;-)
 
Först ut för dagen var dressyren i kombiklassen, jag red LB:2 med Sally, en väldigt trevlig madame som kan sina grejer. Det är lätt att rida bra då, trots att jag bara suttit på henne en gång tidigare. Och bra gick det! Vi skrapade ihop 68,67% och vann därmed dressyrdelen av kombiklassen.
 
Därefter var det dags för dressyren med Corle, han kändes avspänd men lite stretig på framridningen men jag var bara glad att han inte blev spooky av blåsten. Inne på banan försvann det mesta av stretigheten men han ville inte riktigt gå fram och bjöd inte alls på några ökningar. Resultatet blev (snåla) 
60,83%, visst att han var lite seg men det var inte SÅ mycket sämre än vad vi brukar vara, och vi har blivit placerade i nästan varenda start. Resultatet var tredje bästa bland de som red samma program och tredje sämsta totalt sett.
 
Sedan var det dags att svida om för hoppning, först skulle Corle gå kombiklassen med E (dotter till M som red honom i seniorcupen). Klassen var 70 cm bed två faser A:0/A:0 och hej vad dressyrryttarna gasade hahaha! E och Corle blev trea med tiden 25,19 och de två som var snabbare red på 24,84 och 25,10, eftersom det var manuell tidtagning skulle jag säga att de var exakt lika snabba allihop. Kul hade vi allihop också! Totalt slutade vi på en fin andraplats i kombiklassen.
 
Sedan var det äntligen dags för "min" gren, hoppningen. En övertaggad Warre var först ut, framridningen blev inte optimal eftersom jag ville se Corle i kombin och fick hoppa upp och ner några gånger och Warre som annars brukar vara lite seg var riktigt på tårna och hoppade omkring med mig. Inne på banan bytte han dock snabbt till fullt fokus och tog sig lätt runt felfritt. Ut och snabbt byta häst till Corle, hoppa ett par språng (det hade bara gått en kort stund sedan kombihoppningen så han var redan uppvärmd), in igen och en ny felfri runda! Tre ekipage till omhoppning varav jag var två, det kändes bra ;-) Jag valde att ta Corle först för att slippa byta häst ännu en gång. Han är fortfarande lite ny på det här med omhoppning så jag kan inte vända hur snävt som helst utan fick satsa på att hålla tempot uppe. Det höll på att bli galet redan efter ettan när Corle tar tag i ett hinder som jag ska vända framför och det var precis att jag lyckades styra undan, haha! Så precis att vi hoppade över nummerskyltarna... Vi fick en rivning på ett räcke där jag nog vände lite väl tufft och distansen blev knas, sedan bockade han efter näst sista så vi fick en lite väl lång väg där. Med facit i hand hade tiden ändå inte räckt för bättre placering men det är ändå störigt att riva...
Ut och byta häst igen, jogga och hoppa ett språng medan nästa ryttare red. Hon var felfri, och de sa att hon red snabbt. Warre är en omhoppningsexpert och jag tänkte att jaa, det får bära eller brista och gjorde en ordentlig chansning med sned anridning på första för att kunna gå inanför till andra, och det höll! Det är en ortolig känsla att vända runt den här hästen, han har en fantastisk balans och håller sådant tryck i galoppen att det bara känns superenkelt! Efter trippelbarren när jag svänger mot sista, ser en perfekt distans och hästen är med mig till 100% kunde jag bara le och njuta. Tiden var 2 sekunder snabbare än tvåan och jag slutade på första och tredje plats.
Ni måste se den här omhoppningen!!