AMAZING

Jag är så oerhört imponerad över min lilla yngling! Han kom hem för fyra dagar sedan och då var han i ärlighetens namn knappt hanterad eller ledtam. Han gick på lösdrift i flock och leddes i princip bara när det var dags för hovslagare, då togs alla in på en gång och hölls under verkningen.
Nu har jag hunnit testa en hel del redan, jag tror på att introducera allt på en gång snarare än en sak i taget för att undvika att de blir för inrutade liksom. Vad jag än har presenterat har Kotten svarat med ett lugn och en nyfikenhet som nästan gjort mig stum av förundran. Hur kan det gå såhär enkelt?!
Han står på gången som ett proffs, låter sig röras överallt och lyfter benen själv. Följer fint när jag leder och kan gå ifrån de andra utan problem. Flyttar sig för tryck. Tar bettet och bryr sig inte ett skvatt om sadeln.


Nu har vi lasttränat för andra gången och idag gick han rakt på direkt och upprepade flera gånger, utan tvekan. Trots att jag gjorde det onödigt svårt genom att släppa ut de andra först så han blev ensam i stallet och hade transporten ställd så att han fick gå ifrån hagen där de andra var.