När man har en rosa näsa

Sommaren är, liksom resten av året, en tuff tid för Corle rent vädermässigt. Flugor, vind och regn är bara några av de saker han ser på med stor tveksamhet. Har man då dessutom en tjusig rosa näsa innebär det att varje solig dag börjar med en mycket impopulär procedur.
Först ska den rosa näsan smörjas in med solkräm, riktig solkräm. Många väljer Helosan Sol av någon märklig anledning (är det billigt kanske?), men den innehåller bara SPF 8, dvs nästan ingen alls.

Jag försöker träffa allt som är rosa men det är inte alltid helt enkelt. Somliga har lite... låt oss kalla det samarbetsproblem.

Sedan toppar vi det hela med en flughuva med nosnät. Corle hatar flughuvor med nosnät. Lanzelot däremot älskar dem, speciellt när han få ha dem i munnen och dra dem mot marken. Pojkarna leker så fint ihop, samarbetar för att båda ska nå dit de vill: en huva mindre på Corles huvud och en huva mer i Lanzelots mun. Eftersom huvan gör mycket liten nytta ur sol- och flugperspektiv när den är i Lanzelots mun har jag fått testa mig fram till hur jag bäst motarbetar deras samarbete. Hittills verkar avklippta stroppar och grimma på försvåra avsevärt för dem!

Trots att vi har lågt tryck på flygodjur här tack vare öppna fält och brist på vattendrag är Corle ganska besvärad och ägnar mycket tid åt att bita, vandra, sprattla och vara obekväm i största allmänhet, han får också små knutor av vissa sorters flygodjursbett. Därför får han nära på en helkroppsinpackning när det är flygodjusväder. Nu tillhör Corle den kategorin hästar som tycker att täcken är nice och just den här delen verkar han inte alls ha något emot.

Har ni förresten smakat på solkräm? Det är mums, enligt vissa!