Hästhagens RF 150725

Trots att jag planerade en lugnare period och tävlingsvila för Corle när jag själv inte kunde rida fullt ut längre har han fått en ny hoppryttare. Corle vill nämligen inte alls vara tävlingsledig! Corle vill hoppa! Hela tiden!
Vi har sedan i början av sommaren haft en extramatte som kommer och rider dressyr ungefär två gånger i veckan och har alltså nu uppgraderat med en hoppryttare som fram till lördagens tävling bara hoppat honom två gånger tidigare, men dels handlade det om låga klasser (och därmed mer generös felmarginal) och dels är Corle en rätt okomplicerad häst, så vi antog att det skulle gå bra. Det gjorde det också! Första klassen (100) resulterade i 0+0 och en tredjeplats av 48 startande, jag som aldrig själv lyckas placera i 100 trots att vi är felfria för att alla andra rider så jäkla fort, haha.
Till andra klassen hann det bli ett ordentligt väderomslag, nästan 10 grader varmare och superkvavt vilket resulterade i en väldigt matt Corlehäst. Hinder nr 2 damp i backen, det blev nog lite väl nära. Det tog ett par hinder innan han kom igång ordentligt men sedan såg det fint ut! 4 fel i 110 tredje gången ryttaren sitter på hästen är ändå ett klart godkänt resultat :-)
Det är ganska kul att vara åskådare också (särskilt när det går bra hehe), men jag var avundsjuk exakt hela dagen! Nästa helg planerar vi tävling igen, om inget bebisrelaterat händer.