Tävlingsåret 2015

Det här året har varit lite annorlunda ur tävlingssynpunkt eftersom jag inte haft några egentliga mål. Jag ville rida och tävla så länge det gick, och jag ville debutera 120 med Loppan. Check på det!
 
Året började himla bra, första starten var med Loppi och vi nollade den hisnande höjden 100 cm. Skulle ridit 110 också men det var snöblandat regn på tvären och exakt ingen var sugen på att gå ut igen, så vi åkte hem.
 
Tävlingen efter red jag 105 och 110 med båda hästarna, årsdebut för Corle. Han glänste och hade 0+0 fel i båda klasserna och blev 7:a resp 5:a. Loppi var också kanon, en ryttarmiss i 105 och 0+0 i 110 och hon blev 6:a.
 
Nästa gång hade jag lite oflyt med Loppi, skräprivningar. 100 började kännas lågt och nästan 110 också, samtidigt var vi väl inte riktigt klar för 120. Corle var fin, placerad i 100 och dålig ridning i omhoppningen i 110.
 
Nästa tävling finns av någon anledning inte med bland mina resultat på TDB? Vi hoppade i alla fall 110 och 120, båda hästarna. Corle var riktigt, riktigt fin den här tävlingen. Resultatet blev 0+4 i 110, jag rev ett hinderstöd med benet... Tiden hade med facit i hand inte räckt till någon placering ändå så det gjorde väl inte så mycket, men störigt var det! Nästan lika störigt är resultatet i 120, där vi rev första hindret och rundan i övrigt var superfin och kändes väldigt enkel. Även Loppi var till omhoppning i 110, men där hade vi ett eller två ner, tror att vi rev både in och ut i kombinationen som var sista. Sen gjorde jag en favorit i repris och rev första i 120 igen... Någon bom till föll, jag minns faktiskt inte. Höjden är i alla fall den här hästens minsta problem! Men det var svårt för mig att ställa om mellan två så pass olika hästar, tävlingarna blev väldigt stressade och mina fogar började göra ont, därför bestämde jag mig för att endast åka med en häst åt gången.
 
Eftersom jag nu hade bestämt mig för att sälja Loppi var det hon som fick åka på nästa tävling, 115 och 120 hoppade vi då. Bra rundor med lite oflyt och någon ryttarmiss.
 
Det blev den sista tävlingen för mig och Loppan, jag tyckte det räckte med hoppningen som blev på provridningarna. Nu var jag dessutom för tjock för kavaj så jag fick hålla mig till lokala klasser.
 
Det kanske ser lite roligt ut i resultatlistan, men starten efter gick på blyga 90 cm, detta bara för att jag ville testa på inverkansridning. Corle nollade (som tur var, annars hade jag fått skämmas haha!) och poängen räckte till en fjärdeplats. Jag fick kritik för att jag var för upprätt vilket jag ställde mig ganska frågande till men så är det ju med bedömningssport. Rebecka och hennes hästar var nere och hälsade på den helgen så hon och hennes söta Fellino var också med.
 
Även de två sista tävlingarna innan mitt uppehåll gick bra, 105 och 110 med 4 resp 0+0 fel och en tredjeplats samt 100 och 110 där vi red på 0+0 i båda, utanför placering i 100 och en femteplats i 110. Totalt sett åkte Corle hem utan rosett från bara en enda tävling på hela första halvåret!
 
Sedan tog Emelie över tävlandet ett tag, planen var som tidigare nämnt att han skulle ta det lite lugnt men han var så jäkla GLAD varje gång han fick komma ut så vi körde på. De gjorde 6 starter i 100-110 vara två med resultatet 0+0 och placering, 4 fel i resterande. Han gick också seniorcupen och gjorde en start i dressyr med sin extramatte.
 
Sedan A föddes har jag gjort tre starter i hoppning själv, alla tre i Allsvenskan och på höjden 100 och haft ett ner i varje. Retligt som bara den!
 
En enda start i dressyr hann vi med, jag som trodde att det skulle bli mestadels dressyr i år pga graviditeten men tvärt om så kunde jag knappt använda dressyrsadeln eller rida så mycket i trav. Jag var nöjd, hur fördelningen av poängen såg ut har jag skrivit om för inte så länge sedan.
 
Nu ser jag fram emot 2016! Jag hoppas på färre starter i 100 och fler i 120, haha.