Änglahäst ♥

I morse fick himlen en ny ängel när finaste Fame fick avsluta sina dagar, 4 månader innan sin 19-årsdag. Hon fick kolik igår och först såg det ut att släppa men i morse blev hon sämre och fick somna in för att slippa ha mer ont. Jag tycker så himla synd om W som ridit henne de sista åren och de har verkligen utvecklats så fantastiskt fint ihop! Ni som har mig på Facebook har säkert sett filmen från deras hoppträning i veckan då de seglade över höga hinder hur lätt som helst.
 
För er som inte följt hela resan så fick (fick som i övertog ägarskapet utan betalning, vi missbrukar ordet "fick" lite inom hästeriet) jag Fame från hennes och Sawannas uppfödare 2008, hon var då oridbar och ärligt talat fruktansvärd att hantera. För att beskriva vilken typ av häst hon var: första gången någon satte en sporre i sidan på henne så vände hon sig och högg den tjejen i benet. En vilja av stål hade hon, men med massor av tid och hårt arbete förändrades hon långsamt från att avsky människor till att bli en riktig arbetsmyra (även om det ändå alltid var på hennes villkor). Jag valde av den anledningen att låna ut henne när jag blev gravid och inte kunde rida så mycket som hon ville. Hon såldes 2012 till hemmet där hon nu fått avsluta sina dagar och har där tävlats av en junior med många fina resultat, men framför allt var hon älskad och togs omhand som den drottning hon själv ansåg sig vara.
 
Dagen vi hämtade henne, alla var lika förvånade över att vi 1: öht fick in henne i transporten och 2: att det inte ens tog 10 minuter.
Första dagen i hagen hemma hos oss. Sawanna är vacker som alltid, en liten Corlehäst tuggar underlägset och bakom Fame kikar en annan änglahäst fram, Callis.
Januari 2009, då jag började rida henne utan övervakning och vi oftast gick åt det hållet jag hade tänkt. Just detta passet tog vi våra första spång ihop, de gick över en liten stock här på ängen.
Sawanna och Fame, båda födda 1997 med ett par dagars mellanrum. Samma uppfödare och samma pappa.
Första gången vi hoppade "på riktigt", våren 2009.
Första eller andra gången vi var på P&J, sommaren 2009.
Hon lånades av min vän Emelie för att vara Barbiehäst i en show på Flyinge, även detta 2009 om jag minns rätt.
Bus i hagen 2010.
Vår sista start ihop.
På tävling med sin fodervärd.
Dagen hon såldes.
 
Tack för allt. Tack för att du lärde mig hur stort mitt tålamod är. Tack för att du lärde mig vad som händer när det tar slut. Tack för att du lärde mig att det finns många vägar att gå. Tack för att du aldrig riktigt lät dig tämjas utan visade att det går ändå, med rätt verktyg. Tack för att du var du ♥