Favourite brands - Horseware

Tänkte skriva lite om mina favoritmärken, utrustningsnörd som jag är. Först ut är täckestillverkaren Horseware, där det i synnerhet är Rambo-modellerna, täckenas Rolls Royce, som fått mig att aldrig vilja köpa något annat. Jag köpte mitt första Rambo-täcke för blygsamma två år sedan i ett smått desperat försök att hitta något som Corle inte fick skav av. Han fick nämligen skav av allt. Var det inte på bogspetsen så var det längs halsöppningen, på höften, över korset eller till och med på sidorna av baken av fästena till svanssörena. Så när han kvalade till Breeders fick han ett Rambo Duo 100g + 300g liner i present, och över en natt var alla mina täckesbekymmer lösta!
Förutom deras fantastiska passform och v-knäppningen i bogen gillar jag verkligen liner-systemet som gör att jag kan tvätta det som ligger emot hästen hur ofta jag vill utan att slita på yttertyget och sakta men säkert förstöra vattentätheten. Corle är norra europas stövigaste häst så insidan av well allt blir ganska snabbt ofräsch. Duo-täckena är fodrade med 100g så jag kompletterade med ett Amigo Turnout 1200d Lite för de typ 5 dagar om året som kräver täcke men inget foder.
När det sedan blev dags för nytt innetäcke kändes det självklart med ytterligare ett Rambo, delvis då han fick skav kring halsöppningen även av sitt för ögat välsittande tidigare täcke. Jag valde länge och väl men till sist blev det ett Rambo Optimo Stable Rug 400g. Eftersom jag tvunget skulle ha ett brunt *host* och den färgen utgått så köpte jag ett som egentligen är för stort, så jag har sytt om/in det lite i bogen. Jag älskar boglösningen på de här täckena som tillåter att hästen äter från golvet utan att det drar, trycker eller stasar framtill under halsen. Hur många modeller kan skryta med det?
Förra hösten när Loppi kom in i våra liv fick givetvis även hon sig ett par täcken, närmare bestämt ett Rambo Supreme Lite, ett Rambo Optimo Stable Rug 400g samt ett par liners i olika tjocklek. Trots att Loppan och Corle skiljer sig åt en hel del exteriört låg täckena lika fantastiskt bra på dem båda.
Rambo-täckena är inte direkt de billigaste täckena man kan hitta men i mina ögon är de värda varenda krona för sin passform och hållbarhet. Yttertyget i utetäckena är gjorda av 1000d ballistic nylon vilket är det starkaste och mest slittåliga materialet på marknaden idag, glatt innertyg och genomtänkt design förhindrar skav (seriöst, jag blir lite arg av att se hästar med stora täckesskav!!). Dessutom är de ruskigt snygga ;-)