Tävling 18/4

Tävling igår igen, just för tillfället orkar jag inte skriva några längre analyser för jag har åkt på världens förkylning :-(
 
110: Sade redan efter bangången att omhoppningen inte passade mina hästar eller min ridning, tvära svängar med hinder snabbt ur sväng gör det svårt att hålla rytmen. Båda hästarna nollade grunden, Corle var felfri i omhoppningen men JAG rev haha! Vi kom jättenära på en oxer och han försökte lösa det med att hoppa lite åt vänster, och det hade gått jättebra om inte mitt smalben dragit i det bakre stödet. Balousan fick ett frambensfel på ett räcke som jag försökte ta lite för snett samt för trångt i sista kombinationen där jag pga hur det var byggt inte fick något annat att välja på än att rida på framåtläge och då blir det jäkligt trångt för henne. Inte mycket att säga om det, vi håller fortfarande på att lära känna varandra.
 
 
120: Banan passade Corle bra, ganska lätt för en 120 med bara en tvåkombination. Annars brukar det alltid vara två tvåkombinationer eller en trekombination! För Balousan var det debut på höjden, tyckte att banan borde passa även henne men visste att jag skulle få ta tillbaka ordentligt på linjerna, särskillt de som var i riktining mot en viss liten brun häst med stor bläs och vita ben... Nästa tävling ska jag åka med henne själv eftersom Corles enorma dragningskraft verkar ställa till det lite. Det blir ju lätt så i stall med få hästar! Anyhow, Corle petade ner första hindret, tycker egentligen inte att det fanns någon anledning men både den innan mig och den efter rev på samma sätt, troligen något med det hindret som vi ryttare inte uppfattade. Resten av banan var han en tiger och det kändes plättlätt. Roligt :-) Balousan började på samma sätt, hon kom dock lite lite för nära och är inte lika kvick fram som C. Sedan blev det en miss i kombinationen som jag hade lite på känn när jag gick banan. Den låg på böjt spår med 6 språng från hindret innan och trots att jag tog ut bågen ordentligt och tyckte att jag tog tillbaka så kom vi in på 5,5 språng och styrde förbi B-hindret, gjorde en 8 och red på igen. Denna gången kunde jag välja en rakare väg och då var det inga problem. Resten av banan flöt på fint, lite tråkigt att resultatet blev 16 fel bara.