Hur man skapar ett lastningsproblem

- Träna inte i förväg. Koncentrera lastningen till när du är lite stressad och har tider att passa, gärna på väg till tävling eller akutbesök hos veterinär.
- Ta inte hjälp av någon som kan. Hur spännande blir det om du har hjälp av någon som kan läsa hästen och vet hur man parerar på ett bra sätt för att göra framsteg? Mycket bättre med en aggressiv vän eller ännu bättre icke hästvan förälder! Allra helst ska medhjälparen göra helt fel saker i helt fel moment också.
- Säg en sak och mena en annan. Det här med att hästar läser kroppsspråk bättre än läpprörelser kan på ett effektivt sätt förhindra att en enda hov placeras på rampen. Matcha med att belöma när den gör fel eller delat ut lite random ryck och slag för fullständig förvirring.
- Hävda envist att det är ett transportrelaterat problem. Hästen är naturligtvis extremt lätthanterad i all övrig hantering. Det är bara i samband med lastning som den glömmer att tryck i nacken betyder "följ med" och den lilla detaljen att man inte får gå över eller slå mot människor. Stora lådor skapar minnesluckor hos hästar, ett känt problem.
- Använd nästa andetag åt att hävda att hästen inte alls är ett dugg rädd. Att många är tämligen introverta i stressade situationer är en myt. Visas inga ögonvitor, uppspärrade näsborrar och darrande ben är hästen trygg och lycklig.
 
Varför anlitas tränare för ridning men inte hantering?