Han fick lite behandling bara

Vi är många som låter en veterinär kolla igenom hästarna regelbundet utan föreliggande fel, helt enkelt för att förekomma istället för att förekommas. En sak slår mig dock, ofta, när jag läser om hur det gått. Ja, faktum är att jag läser mer än jag hör om det, för vad jag vet har jag ingen i min bekantskapskrets som agerar såhär.
Man hittar "inget" och hästen är superfräsch, behandlar något litet fynd (som uppenbarligen är inget), hästen tar det lite lugnt några dagar och sedan kör vi på som förut.
Alltså... what? Är veterinärerna så sprutglada och/eller pengakåta, ägarna så korkade eller d) all of the above? För jag kan väl knappast vara den enda kunden till en veterinär som inte behandlar "inget"? Eller som sprutar just in case? Faktum är att jag inte har en enda behandlad häst, jag är till och med ganska osäker på vad som menas med "behandla". Men detta är inte det värsta i sammanhanget. Nej, det värsta är den sista delen. Tar det lite lugnt och kör på som förut. Prio 1 om hästen måste behandlas, i värsta fall regelbundet, är väl att ta reda på varför?! Samma tendenser ser jag när det gäller behandling av massör/equiterapeut/vadmannuvillanvända. Det är fullt accepterat att hästen kräver regelbunden behandling för att fungera, men det yttras inte en tanke på varför det behövs eller vad man ska förändra för att förhindra att problemet återuppstår.
Istället för att fråga när man ska komma nästa gång borde första frågan vara vad kan jag göra för att förhindra att historien upprepar sig?