Dessa jäkla byten

Min abslout svagaste punkt med Corle är utan tvekan bytena. Vi får bara inte till dem! Under sina snart tre år på tävlingsbanan har han blivit korsgaloppernas mästare, byter fram men inte bak. Jag har tagit hjälp av min tränare både från marken och i sadeln, jag har satt en "bytesexpert" på honom, han är kollad av veterinär och massör, vi tränar styrka, lydnad och smidighet, enkla byten sitter som en smäck, han byter över bom, förvänd galopp är busenkelt men vid rena byten är det stopp. Eller helt stopp är det inte, höger till vänster funkar kanske varannan/var tredje gång (med mycket noggranna förberedelser!) men vänster till höger funkar typ... aldrig. En gång på 10 kanske.
Vi lade ner bytesträningen helt i höstas för vi kom inte vidare och Corle blev bara stressad, men det funkar ju inte riktigt heller. Vi måste kunna byta! Och vi måste kunna byta utan ett halvt varvs förberedelser. Jag vet bara inte riktigt hur vi ska göra det, och det verkar inte som att min tränare har fler idéer heller. Tilläggas bör att jag under den här tiden lärt in byten på flera andra, några betydligt mindre välridna, hästar!
Man får absolut inte sitta och nöta med Corle, att sitta på en åtta och byta över cavaletti till exempel får man göra max ett par varv, sen blir det pannkaka och korsgalopp där också.
Nu har jag en idé på en enkel övning som basically är en bom mellan mitten och hörnet på långsidan och går ut på att rida halvt igenom, komma ut på spåret i förvänd galopp och förbereda och sedan göra bytet över bommen och förhoppningsvis få lite hjälp av hörnet efter, att han själv vill byta liksom. Vi får se hur det går!