Blöh

Nej, jag tror jag skiter i det här faktiskt... Det är inte lika kul som för något år sedan, det var roligare att redigera bilder och koda designen än att skriva inlägg och det är väl inte riktigt som det borde. Finns på Instagram (equilina), där jag kan vara lite mer oseriös vilket passar mitt liv bättre som det är nu.
 
Ciao.
Insnöad

Ja, alltså inte bokstavligt talat. Den utlovade snöstormen förra veckan lyser ännu med sin frånvaro.
 
Jag är helt insnöad på att jag vill ha ett visst träns till Corle, problemet är att jag inte kan hitta det någonstans.
Det jag vill ha är ungefär detta:
 
Equiport 
 
 
Men utan hakarna vid bettet (helst inåtvända spännen istället) och även nosgrimmans fäste i nacken. Im-pos-ib-le. Ska åka till min utrustningsguru (hon brukar kunna fixa allt!) idag och se vad hon kan göra. Jag vill helst slippa specialbeställa från OS...
 
Några andra tips?
Fokus och upplägg

 
Under vintern har vi (jag och Corlehästen) haft mycket fokus dels på grunderna, att de verkligen sitter och att han är eftergiven för hjälperna samt att reaktionen ska komma direkt, och dels på sidvärtsrörelserna. Jag har ridit mycket barbacka för att öva upp min egen styrka och balans, en mycket viktig del!
Sidvärtsrörelserna börjar sitta riktigt bra i skritt nu, han har förstått vad det går ut på men vill gärna tvära lite för mycket i traven. Naturligtvis är de ännu långt ifrån perfekta, ibland har vi en bog på vift, men basen finns där.
Uppläggen på dressyrpassen är ganska basic. Corlehästen har under vintern hittat turbon, en glad nyhet! Det innebär dock att han har ganska så bråttom i början av passen. Det är olika vad som fungerar på piggeliner, en del fungerar bäst om de får börja trava eller galoppera direkt medan andra behöver coola ner först. Corle tillhör den senare skaran, börjar man trava innan han lugnat ner skallen så sladdrar han mest omkring som en yr höna och är ganska svårt att kommunicera med. Därför börjar vi med att skritta på rakt spår i båda varven men fokus på jämnt stöd och att han är helt rak genom kroppen. Därefter gör vi serpentiner över hela banan och då och då lägger jag in en halt på medellinjen. Fokus på att han ska vara avslappnad och böja jämnt åt båda hållen samt att stå stilla i halterna med eftergift i nacken och att jag bara kan räta på mig för att han ska stanna.
I traven börjar vi i lite friskare tempo på raka och stora böjda spår för att få igång bakhjulsdriften ordentligt. Sedan samlar vi ihop oss och gör liknande övning som i skritten med serpentiner eller andra snirklar samt övergångar.
Galoppen är nog hans lättaste gångart! Största problemet är faktiskt att han ska spänna av i traven efter att vi galopperat, han blir lätt lite överilad och hög i nacken så just nu tränar vi mycket fattningar och avsaktningar. För att han ska släppna av och sänka nacken/ta stöd använder jag mig mycket av böjda spår för att "tvinga" honom att ta stöd på yttertygeln genom att pressa ut honom med innerskänkeln.
Över lag går mycket av dressyrpassen ut på övergångar, övergångar, övergångar blandat med dagens huvuduppgift, i nuläget oftast sidvärtsrörelser.
 
P&R juni 2012
Spännande!

Mockning med häst i box idag (för att hinna rida innan det blev mörkt. Ridningen gick bra, tackar som frågar), det mest spännande som hänt på hela veckan tyckte Corle! Nej, han hade inte vett att flytta på sig. Ja, han slog huvudet i (spån)grepen. Två gånger. Båda gångerna var grepen i fråga alldeles stilla. Han låter hälsa att skottkärran är ypperlig att klia överläppen mot. Hygienaspekten åsidosatt.

Känns det igen?

Maila mig

Vill du vara säker på att komma i kontakt med mig? Fyll i formuläret nedan!
 
 

Namn

E-post

Rubrik

Meddelande

Utopi

Jag tyckte Sawanna var renlig (kissar helst ute, bajsar på ett ställe och rör inte till det), sedan blev ponnyn äldre och klokare och sedan någon månad tillbaka ser det ut såhär i hans box. Tänk om alla hästar var så renliga, så mycket tid och strö det skulle spara!
Hur renliga är era hästar?

Miss me much?

Okej jag erkänner, jag saknar bloggandet en del. Jag har funderat ett tag på att börja igen samtidigt som det faktiskt är rätt skönt inte lämna ut sitt liv hur som helst. Jag har nog fortfarande inte bestämt mig, kanske blir det lite av en testperiod ett tag?
För säkerhets skull har bloggen fått en ny fräsch design (roligare att koda den än att skriva, stabilt) och sedan jag plockade bort lösenordsskyddet för ett par dagar sedan har otippat många klickat sig hit! Jag får väl ta det som att ni saknar mig...
Jag får fundera lite på om jag ska, och hur jag ska i så fall. Tills vidare får ni en ful bild på räkhästen som sedan sist matvägrat, tappat en massa vikt och sedan gått upp en hel del igen.